Alla inlägg under augusti 2007

Av Malin - 13 augusti 2007 23:11

Trots att jag har varit sjukt trött och nästan gått omkring som en zombie hela dagen så fick jag nyss ett pysselryck. Det hela började egentligen med att jag skulle hänga upp ljuslyktan jag fick av Maria i födelsedagspresent ovanför sängen. Det ena ledde till det andra och plötsligt hängde det två runda paljett-tabletter där också. Hade ett tyg vid sängen i förra lägenheten, väggen var så hemskt vass eftersom någon tydligen tyckte att det var en smart idé att hälla typ grus i den vita färgen :P Tyckte det skulle bli lite väl mycket mönster om jag skulle sätta upp det här också, med tanke på tapeten. Så jag tog och klippte en lång remsa av tyget som jag sen delade upp i tre, det resulterade i tre tavlor som nu hänger ovanför min säng. Det blev väldigt nice tycker jag. Dock H-A-T-A-R jag den jäkla betongväggen! Den är verkligen stenhård. Var jättesvårt att lyckas få in knappnålarna någotsånär i väggen så tyget skulle sitta fast. Nu har jag väldigt ont i tummarna. Man skulle kunna säga att det är farligt roligt att inreda ;D


Imorgon tänkte jag köpa akrylfärg också när jag ändå är i stan. Ska måla locken på två banankartonger som ska stå ovanpå garderoberna tänkte jag. Jag har nämligen så mycket saker att allt inte vill få plats ;P


Den här skängelmy'n (heter så på jämtska, Dennis säger att det heter hästmygga, men skängelmy låter coolare :P) envisas med att flyga runt runt i min lampa. Den hittar nog inte ut, haha!


Nu börjar det bli dags att inta liggande ställning och telefonera sötisen. Godnatt!

Av Malin - 13 augusti 2007 20:53

Även denna dag började 7.30 eftersom jag var tvungen att åka till ÖBO Student och skriva på avtal och få nycklar till mitt efterlängtade förråd. Så jag och pappa masade oss upp, åt lite frukost och begav oss iväg, eftersom de stängde kl 9. Förrådet ligger nedanför marken i ett gammalt skyddsrum, och självklart låg mitt nästan längst in. Luften stod verkligen stilla där nere och vi blev hemskt svettiga och äckliga när vi bar dit ffff:sen (de fruktansvärt fula fyrkantiga furumöblerna, haha). När vi kom tillbaka till lägenheten hade mamma och Magnus precis tagit sig upp och skulle äta frukost, så jag och pappa passade på att äta en halv frukost till, vilket skulle behövas. För vi hade ytterligare lite saker att bära ner i förrådet sen. De var visserligen inte alls lika tunga, mest tomma kartonger och så.


Det sista packades upp (har någon liten kartong kvar bara, med typ skor, vinterkläder, pysselgrejer, hårgattiraljer och smycken, krafs helt enkelt) och sen åkte familjen hem. Himla tur att de kom hit och hjälpte mig, hade inte klarat det här själv!


Maria,(och alla andra förstås, men ni har inte tjatat :P) nu får du se resultatet av helgens stökerier!


Köket blev riktigt mysigt, det ska nog kunna funka, trots att det är miniminimini.

Passade på att testa min nya tvättstuga också. Allt är väldigt high-tech, är lite rädd för "tägen" (:P) dock, är rädd att den ska sluta funka och att jag inte ska ta mig in. Tur att man kan ta sig ut manuellt i alla fall! Torktumlaren var jättesnabb, torrt på 25 minuter, mäkta imponerande! Torkskåpet däremot var inte riktigt lika snabbt, men 95 minuter är kanske inte fy skam heller, i Motala tog det typ ett dygn! Men å andra sidan hade jag inte bara 3 timmar på mig där, vilket jag har nu. Några kläder hann inte torka, så de hänger här i badrummet bredvid mitt nya duschdraperi som jag har spanat på i flera år, love it! Man blir så glad när man ser det :D


Bokhyllan och sängen. (Pianot står till vänster om bilden, men där är det så stökigt för tillfället, så det får inte vara med och posa ;P)

Den färdiga soffan och min nyinköpta turkosa filt plus mina tavlor, (den vänstra är köpt på loppis för inte många kronor, jag är en van fyndare!) urtjusigt :D


Datorn/TV:n står så bra att man ser den både från soffan och sängen, bara att vrida lite. Ypperligt!

Jag är väldigt nöjd måste jag säga, tycker redan att det är jättemysigt här :) Det enda jag saknar är Benno, han fanns inte kvar på IKEA. Men jag måste bege mig dit igen, han ska bli min!


En digitalbox vore förresten inte heller fel, kan ju inte titta på TV nu! Hemska saker, det klarar jag inte många dagar.. Så imorgon bär det nog av till staden för att införskaffa en sådan. Undrar om jag vågar cykla? Pappa har ju köpt ett nytt cykellås till mig, så det borde gå alldeles utmärkt att lämna cykeln i staden någon timme. Men om det regnar, vilket det har haft en viss tendens att göra under flyttningen, tänker jag faktiskt ta bussen. Det är okej.


På onsdag eller torsdag tänker jag åka till min älskling. Tycker verkligen synd om honom just nu. Det regnade massor i Linköping häromdagen, så det rann in vatten i hans hall och på toaletten och utanför hans dörr i trapphuset typ (han bor i källarlägenhet). Så han och grannen ovanför ringde en saneringsfirma (eftersom hyresvärdsvinet inte svarade i telefonen) och sen spenderade de massa timmar med att riva upp golvet där ute. Massa fuktskador och murket och mögel och skit, inte konstigt att Dennnis har varit sjuk så mycket senaste året. Hyresgästföreningen var där idag och mätte och det såg inte alls bra ut, hyresvärden lär få ett riktigt helvete efter det här. Rätt åt idioten, det var nämligen tredje gången det blev översvämning där nere i hallen, dock första gången i lägenheten. Men ändå, sådär får det fan inte gå till...


Så nu tänker älskling försöka hitta sig en lägenhet i Motala, han vill förstås bort från den i Linköping illa kvickt. Det blir nog jättebra. Han kan få en mycket bättre lägenhet mycket billigare där. Och så slipper han pendla till skolan. Och så blir det närmare till lilla mig förstås, jag tror det blir jättebra :)


Snart måste jag nog lägga mig i sängen och kolla på en film eller nåt, jag är extremt trött och har massa träningsvärk i armarna, jag är nog inte riktigt van att bära flyttkartonger, tunga soffor och andra otympliga möbler hela dagarna. Skönt att det är klart. Nu tänker jag inte flytta förrän nästa år ;P

Av Malin - 12 augusti 2007 20:36

Som jag skrev tidigare var det tänkt att jag skulle träffa Kristian i Örebro kl 13, men självklart spöregnade det i Motala, så vi ville inte riktigt bära ut sängen och soffan då. Det är jobbigt när allt blir massa blött ju. Ca 12.30 var vi påväg ut ur Motala, därmed ungefär en timme försenade. Väl framme i Örebro såg inte Kristian alltför arg ut, det var för tur, annars kanske jag inte får hälsa på hos honom och Maria sen!


Vi handlade och fixade lite mat innan vi började packa upp, för vi var väldigt hungriga. Bar sedan in det mesta och begav oss till IKEA. Där hittade jag en tjusig soffa som självklart skulle monteras, men det kan det vara värt om man slipper betala massa tusingar.


Magnus och far läste brunsanvisningen och skruvade medan jag och mor satte dit klädseln, till och med det måste man göra själv tydligen! Ujuj.


Den är bruuun och fin och snart klar. Magnus blev irriterad på sin långa lugg, därav tofsen, haha. 

 

Innan soffmonteringen började åt vi en familjepizza från Evelinas grill (tror jag det hette i alla fall) där vi även åt en hamburgare dagen innan. Men i fortsättningen tänker jag inte gå dit varje dag, haha. Visserligen är det nära, men... det är ändå inte okej!


Vi fixade och donade fram till midnatt, sen stupade vi allihopa. 

Av Malin - 12 augusti 2007 08:17

Jag smiter in här och uppdaterar en snabbis. Jag hoppade upp ur sängen halv åtta för att hinna städa och greja inom rimlig tid. Dessutom ska jag träffa Kristian i Örebro kl 13, så här gäller det att skynda!


Sängen, soffan, byrån, datorn och matbord med tillhörande stolar plus lite småplock är kvar. Frysen frostar av sig just nu, går jättesnabbt, den är ju relativt ny och har inte hunnit bli så isig. Det sista ska städas också, sen bor jag i Örebro. Kändes bra igår när jag fick in mina egna saker iaf. Möbleringen blev en helt annan än jag hade tänkt. Jag och pappa fick slå våra kloka huvuden ihop. Det blir nog bra det där. Det fina vädret gjorde också att lägenheten kändes mindre ful ;P


To be continued...

Av Malin - 11 augusti 2007 18:15

Det är väääldigt mycket att göra när man flyttar. Vi packade klart nästan allt och åkte med flyttlass numero uno till Örebro.

(Det konstiga som står till vänster är en svarv som päronen skulle ta hem åt en bekant, så oroa dig inte, det är inget jag ska ha i miniköket!)


En hel del saker fick ligga i bilen också. Jag behövde dock inte ligga i bagaget ;D

Pappa fick köra med släpvagnen, jag totalvägrade...

...vilket nog var en smart idé, för det var ganska trångt att backa in. Magnus fick guida så inte pappa skulle backa in i trappan, trädet, huset eller dylikt.

Vi monterade upp bokhyllan och packade in grejer i den. Eftersom lägenheten var möblerad fick vi flytta runt på de möblerna då jag inte hade tillgång till förrådet förrän på måndagen. Såhär stökigt vill jag inte ha det!

När vi kom tillbaka till Motala på kvällen (efter en liten felkörning som lade på åtta extra kilometer) hade mamma putsat klart alla fönster och torkat alla skåp och lådor, duktigt! Gissa vilket av fönstrena som hon har putsat! ;D

Kvar i Motala var mest bara datorn, sängen och köksbordet och stolarna. Det ser rätt tomt ut måste jag säga! Magnus och pappa låg nog jätteskönt på luftmadrassen och mamma låg bredvid mig i sängen. Sov gjorde de åtminstone, för de snarkade, så jag var tvungen att sova med öronproppar!

Av Malin - 11 augusti 2007 16:00

Nu ska här intagas föda bestående av fisk, potatis, broccoli och tomater (ja, det är frysrensning) för att sedan åka med det första av två flyttlass till Örebro. Har packat ner i princip allt nu, men ska tillbaka hit och sova här inatt, så sängen och datorn är kvar typ. Och de grejerna som päronen ska få ta hem förstås.


Saknar dig Dennis <3 

Av Malin - 10 augusti 2007 14:22

Har precis städat i badrummet, finns det något vidrigare? Till råga på allt känner jag mig halvfebrig igen, bajsbajsbajs!

Av Malin - 10 augusti 2007 12:45

Ska tydligen vara på värdshuset redan vid 15.30 idag. Hoppas verkligen vi kan börja spela hyfsat tidigt också, måste hem och fortsätta packa. Familjen kommer vid tretiden, så får sätta dem i arbete då.


Blir nog inte så mycket bloggande de kommande dagarna skulle jag tro, ska väl packa ner datorn snart också.. 


Jag hatar att Dennis är massa sjuk, det är så himla typiskt.. Miss you <3



Nej, nu ska jag stressa vidare. Peace! 

Ovido - Quiz & Flashcards