Alla inlägg under augusti 2007

Av Malin - 23 augusti 2007 23:00

Har suttit i jag vet inte hur många timmar och valt ut kort som jag vill framkalla, blev först 961(!) kort, men efter ännu en rensning landade det på 890. Helt galet! Men med tanke på att jag inte har framkallat ett kort på säkert fyra år så är det väl inte så konstigt. Jag vet inte exakt hur många kort jag hade, men det lär ju vara några tusen. Blir dyrt det här, får nog ta det i omgångar kanske. Men nu har jag åtminstone valt vilka jag vill framkalla, så jag är ett steg närmare i alla fall ;D


Har även tagit mig en cykeltur till universitetet med omgivning idag, inte alls svårt att hitta. Tur för mig ;) Däremot är det uppför hela vägen hem, i och för sig tur att det inte är tvärtom, jag har en förmåga att få till det lite bråttom på morgnarna nämligen :)


Nu ska jag lägga mig och kolla på Kenny Starfighter, bolli bolli! 

Av Malin - 23 augusti 2007 12:51

Hade fått en elak kommentar som jag inte riktigt kände för att publicera. Men jag kan ju säga såhär: Ingen tvingar dig att läsa vad jag skriver och om du nu väljer att göra det får du väl skylla dig själv. Jag har aldrig kommit med något löfte om att allt jag skriver ska vara intressant att läsa om (långt ifrån!) och har du inget vettigare för dig än att läsa om mina dagar så är det väl bara att beklaga. Jag skriver för min egen del och gillar du inte vad du läser så är det väl bara att sluta? Svårare än så är det inte. Läser jag något jag inte gillar så slutar jag helt enkelt, jag har inget behov av att fälla en massa elaka kommentarer. Tycker bara det är tråkigt. (Men uppenbarligen måste du ha läst ganska långt, för det inlägget du refererade till var några dagar gammalt...)

Av Malin - 23 augusti 2007 01:20

A case of you - Joni Mitchell. Adore.


Av Malin - 22 augusti 2007 23:00

Känns så skönt att bara kunna cykla iväg till Maria igen, det är så det ska vara! Har varit hos henne idag och hjälpt till att packa upp massa kartonger, jag börjar bli riktigt bra på det här ;D Sen tog vi en välbehövlig fikapaus och kollade lite på Sunes jul. Rudolf (Peter Haber) is the shit, utan honom vore det inte alls samma sak. Det visade sig att Kristian minsann också var en hejare på svengelska, tur det, annars hade jag nog inte godkänt honom :)


Sen cyklade jag till Coop idag igen (ligger så smidigt på vägen från Maria) och köpte köttfärs så jag kunde göra tacos, var så himla sugen på det! Så fick jag testa min ugn också. Den är liten men funktionell. Dock är det stört att stora plattan inte funkar när man har ugnen igång, hah!


Har pysslat massa ikväll, packat upp sista lådan, ställt upp de fina och numera bruna kartongerna på garderoben och gjort det allmänt myspysigt här inne med ljus och grejer. Har även dragit långa kablar runt halva lägenheten och spikat fast kabelklämmor, vilket var extremt jobbigt och svettigt. Det enda stället att spika fast dem är nämligen på listerna eftersom det är betongväggar överallt, och det var inte lite problematiskt uppe i hörnet ovanför hatthyllan. Men nu är det klart och det blev riktigt bra. Skönt att slippa snubbla på kablar ;D Såhär myspysigt (och välstädat!) är det i min soffhörna nu, måste dock se om jag hittar små bilder (typ vykort eller dylikt) som jag kan sätta upp bredvid Beatlarna, de ser så ensamma ut stackarna.

 

Har hunnit med att prata massa i telefon också. Först med Dennis när jag lagade mat, stackarn hade migrän idag. Så typiskt när det är lära-känna-nya-klasskompisarna-aktiviteter i Karlsby idag och imorgon. Det här med mirakelmedicin är verkligen något jag måste försöka uppfinna! Sen pratade jag med mamma massa länge och sen med äslin igen. Det här med täckning var inget jag skulle ha tydligen, funderar seriöst på att skaffa hemtelefon ändå. Vore inte så himla dumt. Har ju gratis tv, internet och el, så det blir hursomhelst mycket billigare än vad jag hade i Motala. Och en hemtelefon är ju ingen gigantisk kostnad direkt. I will look in to the matter. Måste skicka tillbaka Bredbandsbolagetgrejerna också. Har fått en fin klisterlapp med adress och betalt porto, men den har jag lyckats förlägga. Har säkert lagt den på ett jättebra ställe som vanligt. Tänktänktänk! Hade ju tänkt posta det imorgon när jag ändå ska posta massa annat.


Imorgon blir det stadtripp (kanske måste våga cykla?) och mer Maria :) Peace and love. 



Av Malin - 22 augusti 2007 00:33

Nu har jag målat banankartongerna ytterligare en gång, väntar bara på att de ska torka nu. Ser finfint ut, de blir riktigt mörkbruna. Dennis sa att han aldrig hade varit med om att en karl målade kartonger. Men jag är ju ingen karl, så då tycker jag faktiskt att det är helt okej. Dessutom är jag pysselgalen, det är ju jätteroligt att göra fint :) Pratade med pappa förut, han tyckte att jag skulle måla bananer på kartongerna. No way.


De partajar för fullt här utanför låter det som, tur att jag har öronproppar ifall detta fenomen skulle fortgå under året, heh.


Har hittat en bra prata-i-telefon-plats här inne nu i alla fall. Jag kan ligga i soffan med huvudet närmast fönstret, det går alldeles utmärkt. Hoppas bara att det inte var en tillfällighet att det funkade så bra förut ikväll, det vore ju försmädligt! Jag saknar dig Dennis, det är inte tillräckligt trångt att sova ju ;(

Av Malin - 21 augusti 2007 21:48

Idag har jag umgåtts med Maria och Kristian typ hela dagen, så kul att se henne igen, var alldeles för länge sen sist! Vi har segat i evigheter på Arbetsförmedlingen (fattar inte hur det kunde ta sån tid!), varit på Myrorna utan att titta på kläder (bör uppmärksammas), ätit välbehövlig lunch på Max och varit på IKEA. Där inhandlades lite småsaker och Songa, en liten badrumshylla på hjul typ. Jag tänker alltid ha såhär bra ordning! As if :)

När jag kom hem fixade jag iordning hyllan och plockade upp alla badrumsgrejer som dittills hade legat i en påse, mindre optimalt. Sen cyklade jag iväg till Brickebackens centrum och Coop där jag shoppade mat. Var lite fundersam om jag skulle lyckas proppa in allt i kylskåpet, men det gick så bra så. Är till och med lite plats över! Man får proppa smart ;)

När jag köpte jättegrovt bröd blev jag otroligt sugen på alfalfagroddar, så när jag kom hem letade jag fram fröpåsen som mamma hade gömt väl ;P Om några dagar har jag färdiga groddar, ska bli gott :)


När jag stod i köket och lagade sparris/spenatsoppa till middag knackade någon på fönstret. Denna någon presenterade sig som Hanna och det visade sig att hon går på Musikhögskolan. Hon verkade väldigt trevlig och bjöd med mig till grillning med några andra från Musikhögskolan, men jag vågade inte det ;P Dessutom har jag en hel del att göra här, vill ju fixa så det blir så bra som möjligt här inne. Men en annan gång kanske :) Var ett trevligt välkomnande tycker jag i alla fall!


Börjar bli dags att ringa herr sötnos igen, hoppas mobilen vill ha lite bättre täckning ikväll, får seriöst snart ett nervöst sammanbrott på den!

Av Malin - 21 augusti 2007 00:30

Eftersom vanliga banankartonger inte är så överdrivet fina att ha framme, så tog jag och målade dem bruna istället. Första lagret är klart, behövs ett till så det blir riktigt tjusigt. Undrar om jag ska våga mig på att göra något slags mönster också? Jag får sova på saken.


Såhär fin färg blir de (fast blir lite mörkare när de torkar). Ser verkligen ut som choklad, så nu är jag godissugen också.

 

Hur lyckas jag alltid bli så kladdig när jag målar? Obegripligt. 

 

Har lyssnat massa på Jeanette Lindström (jazzsångerska) och Steve Dobrogosz (jazzpianist) nu, två fantastiskt musikaliska människor. Allt de gör är så grymt snyggt. Mums!


Jag ser inte fram emot att sova utan Dennis, kanske därför jag inte har lagt mig än. Pratade med sötisen förut och det var tydligen en salig blandning av människor i nya klassen. De hade ändrat en hel del saker i skolan tydligen. Och så hade han hållit sin pojkvän Claes i handen när de var ute och gick. Det tyckte jag var sött :) 

Av Malin - 20 augusti 2007 17:50

Dennis skuttade upp ur sängen redan 6.30 imorse för att åka in till Motala och första skoldagen med nya klassen, men jag valde att sova vidare eftersom jag kunde. Vaknade strax efter 10 och packade raskt ihop mina saker, åt frukost och gick iväg till busset som 11.16 skulle ta mig till Linköping resecentrum. Väl där hade jag åtta minuter på mig att fixa tågbiljett hem. Första tåget tog mig till Mjölby, fick vänta några minuter där för att sen åka vidare till Örebro. Hade tur med bussen även i Örebro och var hemma strax efter kl 14. Betydligt smidigare än förra resan, skönt :)


Just nu tvättar jag igen, tog med mig en hel del smutstvätt från Dennis också. Är väldigt smidigt att kunna gå till tvättstugan och få en tid en halvtimme senare, men jag misstänker starkt att trenden inte kommer att hålla i sig eftersom fler och fler studenter flyttar in här på området och skolan börjar snart. Hade fått brev från universitetet idag, det är tonvis med aktiviteter inplanerade de första veckorna, ujuj.


Jag borde ta cykeln till den närmaste affären här och utforska utbudet lite. Dessutom har jag inte så mycket mat hemma för tillfället. Eller ja, torrvaror har jag alltid, men det kan ju vara trevligt att äta något till det också. Synd bara att min matfantasi är så fantastiskt dålig nu, måste bli ändring på det!


Snart får jag träffa Maria, ih! :D (On the trampboat on the Cypern)

 

Ovido - Quiz & Flashcards