Alla inlägg under september 2007

Av Malin - 6 september 2007 21:47

Började med trumset imorse 8.20, det var jätteskoj! Spelade Nelly Furtados Maneater, den har jag haft på hjärnan sen dess. Har inga trumstockar än, så kan inte börja öva, men jag vill!


Som tur var åt jag en macka innan seminariet i musik- och harmonilära, annars hade jag svimmat. Men det är jobbigt att sitta och koncentrera sig och bara lyssna i 90 min, man behöver aktivera sig emellanåt! Tur att jag inte går något annat program, då skulle det väl vara sådant jämt. Hemska tanke!


Hade min första sånglektion under dagen. Peter verkar jättebra. Fick sjunga några låtar så han skulle höra hur jag lät typ. Han tyckte  att jag var duktig och att det var en väldigt behaglig arbetstimme för honom, han kunde bara sitta och lyssna och njuta sa han, haha. Fick i läxa att hitta en låt med lite mer fart i, blev mest ballader idag. Anledningen till det är nog främst att jag inte får till något svängigt komp på pianot, så därför tar jag lugnare låtar så jag kan kompa snyggt. Men det ska det bli ändring på!


15.30 hade jag och Emma våran första pianilektion med Jan Inge. Han verkar också riktigt bra och jag fick en jättefin komplimang. Han sa att det märktes att jag verkligen hade piano i mina fingrar. Det gjorde min dag :D Fick spela kadenser i olika tonarter och kompa och spela på gehör. Precis sånt som jag behöver öva på, så det känns guld! 


Väl hemma fick jag äntligen prata med sötisen igen. Saknar honom massa. Sen gick jag till Matilda och kikade på Idol. Tycker att det är väldigt låg nivå på deltagarna i år. Inte alls bra. Hälften av de som har gått vidare verkar inte ha någon taktkänsla och byter dessutom tonart lite då och då. Inte okej!

Av Malin - 5 september 2007 23:05

Idag har jag haft lektion i elbas, det var väldigt lärorikt och roligt. Jag måste öva massor, är inte så het än ;P  Afrosångmötet var mest flum, skönt att det inte tog så lång tid.


På kvällen träffade vi treorna och hade presentationsrunda och dansade lite. Det var skoj och nu har jag lite mer koll på vilka som går både i min klass och i trean. Sen åkte jag, Matilda och Emma till Hemköp och shoppade lite nödvändigheter. Najs bajs. Sen kollade vi på Idol och åt kladdkaka och glass. Kommer bli tjock om jag fortsätter äta såhär mycket onyttigt, inte bra! 


Nu tänkte jag gå och lägga mig för jag börjar 8.20 imorgon och har en lång dag framför mig.


Och för er som vill veta; en blivande musiklärares survivalkit består av:

  • öronproppar
  • hörlurar
  • trumstockar
  • tele-telekabel
  • mikrofon + kabel
  • plektrum
  • notställ
  • stämgaffel
Med andra ord har jag en hel del jag behöver införskaffa, väntar bara på att CSN ska ge mig pengar. Borde få dem snart tycker jag.

Av Malin - 4 september 2007 23:34

Joybellsövningen igår var läskig, jag tror faktiskt inte att jag klarar av att vara med i den där hallelujakören. Jag kände mig bara illa till mods när hälften började gråta mitt i alltihop. Jag är nog inte tillräckligt spirituell för sånt där.


Pratade med Dennis i telefon jättelänge igår kväll/natt. Vi kom fram till att vi skulle låta bli att höras på några dagar, så vi hinner sakna varandra ordentligt. Jag hoppas verkligen att det inte är en så stor grej som jag gör det till. Men jag har pratat med några kompisar om det under dagen, så nu har jag nog fått lite mer perspektiv på det hela och börjar inse att det nog inte är så farligt. Det kanske kan vara nyttigt för mig att låta bli att ringa honom på några dagar.. Men det är inte lätt. Dilemmat har i alla fall resulterat i en låt som jag är riktigt nöjd med. Är inte klar med den än, men det tar sig. Det är läskigt det här. Jag har aldrig skrivit låtar förut och helt plötsligt spottar jag ur mig en låt varje vecka.


Idag har jag haft tal-och röstträning, det verkar vara en bra delkurs. Läraren Jannike verkar väldigt bra :) Har även fotograferats (satt på en pall med benen åt vänster och så skulle man vrida överkroppen mot kameran och le, riktig skolfotografering med andra ord) så lärarna ska ha en chans att lära sig vad vi heter. Har även haft seminarium i musiklära. Dessvärre var jag extremt trött och hade en fruktansvärd huvudvärk på grund av alldeles för lite sömn, så det var lite svårt att lyssna ordentligt. Tur att jag kunde det mesta av det där sedan innan.


Väl hemma filade jag på min nya fyra-ackords-låt, woho. Sen åt jag fiskpinnar och färskpotatis, faktiskt riktigt gott. Matilda kom förbi en sväng och agerade terapeut, tack för det Matilda! Sen gick vi till Emma och Teddy en sväng och kikade på Idol. Jag blev kvar ganska länge, kom nyss hem, det var väldigt trevligt må jag säga. Diskuterade musikalitet och skräckfilm och kollade på massa klipp från olika dvd:er.


Nu ska jag alltså inte ringa till Dennis utan jag ska försöka somna ändå. Det borde gå bra med tanke på hur trött jag har varit idag. Imorgon är det elbas som gäller, yeah! Tänkte bege mig till staden en sväng och införskaffa en blivande musiklärares survivalkit också. Det lär behövas.

Av Malin - 3 september 2007 17:00

Phew. Nu är första riktiga skoldagen avklarad och jag dog inte. Har bestämt tider för sång- och pianolektioner och haft gehör. Det vi gjorde idag klarade jag av i alla fall, woho :) Teoriläraren Martin verkar bra.


Jag lyckades med konststycket att dubbelboka mig själv, haha. Missade att jag hade ensemble där jag hade tänkt ha sånglektion, eftersom inte det stod med i schemat bland allt annat... Jag som alltid brukar ha koll, men inte nu tydligen... Men det är utrett nu som tur är. Sångfröken Peter verkade väldigt trevlig i alla fall. Han verkade aldrig kunna sluta prata, det tog jättelång tid att bara bestämma en tid liksom. Men han sa att jag skulle få sjunga lite Joni Mitchell, det låter superbt!


Snart ska jag, Maria, Matilda och Rebecka till Immanuelkyrkan och gospelkören Joybells, ska bli jätteskoj! To be continued... 

Av Malin - 2 september 2007 22:28

Idag har jag lekt med Maria, det behövde jag verkligen. Är på betydligt bättre humör idag än jag var igår. Vi har mest pratat och pysslat och donat med småsaker typ. Lyckades förstöra två proppar i köket när vi skulle laga mat, haha. Så vi fick cykla till Hydro och införskaffa flera ifall detta fenomen skulle upprepas sig.


Vid halv sex sms:ade Jenny och frågade om jag ville följa med på gospelkonsert med Frank Ådahl, jag och Maria nappade på förslaget och det hela slutade med att vi tänker gå med i kören Joybells imorgon. Bara ungdomar som såg ut att ha väldigt roligt tillsammans. Ska bli jättekul :) Frank har sån otrolig kontroll på sin röst så det är läskigt. Kastar sig ut och får allt att låta hur lätt som helst. Grymt. Pianisten Magnus Spångberg var också helt fantastisk. Det lät som det var typ 10 pianon, fattar inte hur han fick fingrarna att räcka till. Man bara satt och gapade typ. Och diggade med. Och ville vara med förstås! Jag har jättesvårt för att bara sitta i publiken och lyssna, jag vill alltid vara med :) Det var en väldigt speciell man i publiken, haha. Lite Jerry Williamsstuk, något för tighta jeans, en grisrosa skjorta instoppad i byxorna och ett läskigt långt guldhalsband. Och polisonger. Utan förvarning började han stampa hårt i golvet och på slutet stod han längst fram och dansade i otakt. Så sött så ;D


Imorgon börjar skolan, så jag tänkte gå och lägga mig så fort jag har fikat klart. På återseende darlings.  

Av Malin - 2 september 2007 01:57

Jag har försökt somna i närmare en timme nu. Det går inte. Dessutom kunde jag inte andas här inne. Så nu står fönstret på vid gavel i hopp om lite luftombyte. Men det är typ kvavt ute också.


Och Maria, angående Kentlyssning under deppdag: jag vet att det inte är så smart att lyssna på Kent när man har en dålig dag, inte så upplyftande direkt. Men jag provade faktiskt att lyssna på gospel också, och det hjälpte inte. Så då kan jag lika gärna lyssna på Kent. För det är så jag känner mig nu... 


Det är något som fattas. Verkligen ingen bra dag idag. Hoppas morgondagen gömmer trevligare överraskningar.


Tydligen kan man inte sakna någon som man pratar med varje dag.

Av Malin - 1 september 2007 21:59

Idag är en riktig jag-vill-vara-för-mig-själv-dag. Skulle vara fest ikväll igen, men jag var inte alls peppad att lära känna nytt folk ikväll, så jag är hemma och tar hand om mig själv(?) istället... Imorse när jag vaknade hade jag en låt i huvudet som nu är klar, tror jag i alla fall. Vet inte var inspirationen kommer ifrån, men det är väl bara att tacka och ta emot.


Gjorde en jättemumsig lasagne till middag, längesen jag gjorde det sist. Funderar starkt på att göra en kladdkaka nu, får se om jag lyckas stå emot begäret, heh. Försökte ringa och prata med Dennis för ett tag sen, han är på klassfest, så det var inte det lättaste. Men jag fick prata lite med några gamla klasskompisar i alla fall, det var skoj :)


Usch, idag är ingen bra dag. Skulle så gärna vilja ha Dennis här, behöver hans kramar just nu. Har tänt en massa ljus härinne för att höja mysfaktorn lite. Och så lyssnar jag på Kent. Längtar till konserten 18 november :)


Ibland så dör jag litegrann
när du halkar med din tunga på en
bokstav i mitt namn 

Längesen vi sågs -Kent

Blä. Jag vet inte... 

Ovido - Quiz & Flashcards