Alla inlägg under september 2007

Av Malin - 12 september 2007 21:28

Idag har jag haft baslektion, riktigt roligt! Men det är svårt. Mina fingrar vill inte riktigt göra som de ska.


Har sjukt ont i mitt högra öra, så ringde och beklagade mig för pappsen vid lunch. Ska ringa vårdcentralen och kolla upp det där. Det är olidligt!


Fjantade runt på skolan tills klockan närmade sig 15, trots att jag slutade 11.30 Men jag övade litegrann. Och fixade lite saker...


En timme senare åkte jag, Matilda och Emma till Mariebergs köpcentrum och kollade läget. Målet var främst Skopunkten och IKEA. Jag och Matilda åkte därifrån med tre par skor var och Emma köpte massa på IKEA. Jag köpte mig en ny kudde som jag hoppas ska göra underverk för min onda nacke. 


Vi kom hem rätt sent och skyndade oss till Jenny för att kika på sista halvtimmen av Idol samtidigt som vi åt våra Max-hamburgare. Smaskens! 


Snart är det fredag :) 

Av Malin - 11 september 2007 23:19

Jag saknar min Dennis.. nu är det bara tre dagar kvar, jag längtar massor!


Idag har jag haft tal- och röstträning, läste högt för varandra i några minuter för att se hur man använde rösten och hur medveten man var om vad man gjorde typ. Givetvis hade jag värsta knorret i halsen då, hatar att vara förkyld! Men i övrigt gick det bra. De tyckte att jag lät som en sagoberättare och läste väldigt medvetet.


Övade piano i några timmar faktiskt. 3-ackordslåtar på gehör är precis vad jag behöver öva på. Och det konstigaste är att jag faktiskt tycker att det är kul. Ensemblen var rolig, flummig lärare, men det verkar som vi kommer få hålla på med mycket jazz och improvisation, det är rätta takter ;)


Jag, Maria och Matilda köpte varsitt terminskort på Universitetsgymmet, eller ja, enbart för aerobicspassen, var världens kö för alla ville köpa kort just idag. Sen var vi på Afro power dance. Riktigt kul och svettigt. Fick dock väldigt ont i knät eftersom man skulle träna barfota, måste nog ha skor nästa gång, mitt knä måste få lite stötdämpning.


Sen cyklade vi uppför backen och jag lagade tacos och kollade på Idol. Måste säga att Malmö hade vassaste startfältet hittills i alla fall. Försökte öva lite på basläxan, fast på gitarr, det gick väl sådär, haha. Ska önska mig en bas i julklapp tror jag :) Alternativt köpa en. Vore kul att kunna lite mer, och jag lär definitivt öva mer ifall jag har en tillhands hemma. Tänkte begära baslektion av äslin i helgen.


Och återigen, nu är det bara tre dagar kvar <3 

Av Malin - 10 september 2007 22:16

Hade "sovmorgon" till 15.30 idag, så jag masade mig upp vid 10-tiden.. Övade lite på gehörsläxan och letade en text som jag ska läsa högt på morgondagens tal- och röstträning. Och så sjöng jag massa på min nya låt :)


Gehöret gick helt okej, dock är det svårt att läsa rytmer när de runtom läser på ett helt annat sätt. Övade lite trummor och åt middag på skolan innan nollningsaktiviteten så ska det låta satte igång. Det var kul, men mitt lag var tyvärr sämst. Jag nynnade i alla fall fint ;P


Jag har världens mensvärk, så jag ska nog lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv nu..  

Av Malin - 9 september 2007 20:23

Jag hade svårt att ta mig upp ur sängen imorse, låg och slötittade på tv i flera timmar tror jag. Men sen tog jag mig i kragen och cyklade iväg till skolan och övade i typ tre timmar, mestadels trummor. Det är ruskigt kul! Och nu låter Maneater riktigt bra i jämförelse med hur den lät från början. Håller på och skriver en låt, men det kom en kille och störde två gånger (han skulle hämta sin gitarr i det rummet där jag var), så det gick inte så jättemycket framåt...


Var jättehungrig när jag kom hem, men först var jag ju tvungen att diska, så jag skulle ha någon plats att laga mat på. Tog bara tio minuter att diska den här gången, lite mer lagom en en hel cd-skiva...


Nu har jag skjutit upp städningen alldeles för länge. Nu måste jag seriöst ta fram dammsugaren och döda de äckliga dammråttorna som ligger på golvet, det här går ju inte för sig! 

Av Malin - 8 september 2007 23:48

Kristian och några från hans klass skulle vara förband åt jazztrombonisten Nisse Landgren och den fantastiska gitarristen Johan Norberg (Chapter 2) i Hallsberg ikväll och Maria frågade mig om jag ville följa med. Det är jag väldigt glad att jag gjorde. Helt underbart bra. Hur grymt som helst. Kävestapojkarna i Kvartkvintetten var jätteduktiga, kul att få se Kristian spela också :) Jag och Maria bänkade oss givetvis längst fram i mitten för att kunna ta fina kort :)


Jag och Maria

Kvartkvintetten

Tydligen brukar folk inte lyckas ta bra bilder på Kristian när han spelar, men jag tycker att jag var ganska duktig på det ;D

Chapter 2 var bland det bästa jag har sett och hört i musikväg på länge. Nisse påminde väldigt mycket om Phil Collins, både röst- och utseendemässigt. De hade så himla snygga arr på alla låtar. Och vilka äckligt duktiga musiker! Roliga var de också. Skämtade och skrattade åt varandra och höll på. Men det var bara mysigt och kändes helt rätt där inne, det var sådan stämning liksom. Jag satt och njöt hela kvällen.

Av Malin - 8 september 2007 13:41

Jag var duktig och klev upp vid halv tio imorse, lite drygt en timme senare cyklade jag iväg till skolan och spelade trummor i närmare en timme och bas kanske en halvtimme. Var tvungen att kopiera massa papper innan jag kunde börja spela bas nämligen. Det är skitskoj :D Men svårt som bara den. Visst, det är inga problem att få ljud i grejerna direkt, men det får ju gärna låta bra också ;) Jag kommer få träningsvärk i rumpan efter trumspelandet, haha.


Jag hade gärna stannat ännu längre, men jag hade tvättid, så jag fick snabbt cykla upp för backen och slänga i två maskiner. Nu äter jag lite så jag inte dör...


Ikväll ska jag och Maria till en jazzklubb i Hallsberg och lyssna på Kristians skola när de spelar, sen kommer Nisse Landgren dit också. Ska bli jätteroligt. Men vad ska jag ha på mig? ;P

Av Malin - 8 september 2007 00:04

Har upptäckt ett nytt te: Liptons pyramidte Marocco. Det måste du få smaka Maria om du inte redan har gjort det!



Har ägnat halva kvällen åt att försöka hitta någon rolig sångläxa, funderar på Cajsa-Stina Åkerströms Fråga stjärnorna eller Lisa Ekdahls Benen i kors. Roliga båda två. Men den första måste jag nog höja i så fall, den är väldigt låg. Det går, men det är knappt. 


Ska väl gå och lägga mig typ snart, jag tänkte hinna åka till skolan och spela trummor och bas innan min tvättid klockan ett imorgon. Lite överambitiöst att gå upp tidigt på en lördag, men det ska bli jättekul. Behöver ju inte vara där före 10 i alla fall, haha. Är ruskigt peppad att lära mig spela massa nya instrument just nu, hoppas det håller i sig!

Av Malin - 7 september 2007 21:57

Idag har varit en ganska tråkig dag på skolan. Visserligen nyttig, men ändå. Inget musikutövande! Hade biblioteksinfo på morgonen, så nu vet jag hur det funkar. I alla fall nästan. Det fanns massa cd-skivor och noter att låna, väldigt najs :)


Övade på kadenserna jag fick i pianoläxa och har nu gått igenom samtliga tonarter i alla olika lägen! Fast jag måste öva mera. Särskilt med tonikan i tersläge. (Ja, jag är musiknörd.)


Datainfon var i och för sig rätt rolig. Fick en genomgång hur Macintosharna fungerade. Det fanns ett roligt program där man kunde filma och ta kort på sig själv med olika effekter, det skrattade vi mycket åt :) Vid tillfälle tänker jag sitta och leka med Finale också. Kulkulkul.


Efter lunch var det schema- och programinfo med Leif, han är rolig. Måste kolla upp om jag ska läsa svenska eller om jag ska ta något annat istället. 5,5 år lät väääldigt länge, ujuj. Nåväl, ska som sagt kolla upp det där. Ska fundera på om jag ska göra ett L-prov till också, i så fall kan jag få fler sånglektioner. Om det är godkänt förstås ;)


Efter skolan åkte jag och Matilda i röda faran till staden och shoppade lite. Vi köpte varsin kofta och jag köpte även en kjol med matchande diadem. Är lite osäker på kjolen dock, måste fundera. Sen köpte jag en cykelkorg och delar av en blivande musiklärares survivalkit. Fanns ingen BETA 58 inne, så mikrofon + kabel får jag köpa vid ett senare tillfälle. Erik som jobbade på Music Music skulle ringa. Han var väldigt trevlig och hjälpsam i alla fall, så där handlar jag gärna flera gånger!


När jag kom hem tog jag tag i disken, det tog hela Mika-skivan att diska allt, galet! Sen har jag bara slappat och kollat på tv och mysat. Skönt att få vara alldeles ensam en stund faktiskt :)


(Nästa helg får jag äntligen träffa äslin. Längtar massor <3) 

Ovido - Quiz & Flashcards