Alla inlägg under september 2008

Av Malin - 17 september 2008 08:09

Hatar att gå upp tidigt.. var verkligen helt förstörd när klockan ringde halv åtta för att jag redan var tvungen att gå upp. Vakenvärlden kändes väldigt långt borta. Så jag snoozade en kvart innan jag tog mig upp ur sängen förstås. Kom en mysig katt och skulle kela också. Ska ha sånglektion kl 9. Känns sådär, jag har ju varit så förkyld (och är lite fortfarande) så jag har inte direkt kunnat öva. Plus att jag hostar så fort jag tar en ton. Eller pratar för den delen. Eller bara är. Får proppa i mig noskapin igen innan jag ska iväg. Måste dit och värma upp lite innan. Vilket jag också är dålig på. Det här kommer bli en bra dag, not.

Av Malin - 16 september 2008 21:06

Att det ska vara så himla svårt att komma igång. Jag kan hitta på alla möjliga tråkiga saker, typ gå ut med soporna eller diska eller varför inte städa toaletten, som känns roligare än att läsa just nu. Trots att det faktiskt är rätt intressant. Men ändå så jobbigt. Nåja, ska väl försöka läsa lite mera innan mannen kommer hem. Jag vill ha mina glasögon nu så jag slipper bli okoncentrerad efter tre minuter.


Så skönt att Zässi är hemma. Försökte hitta nån extra fet kattmat idag så hon ska lägga på sig lite vikt igen, nu är hon sjukligt smal (Pantera väger nog det dubbla, annars är de ganska jämnstora). Men det var inte lätt. Alla sorter innehöll mellan 4 och 5 % fett. Inte alls mycket. Men jag köpte nån speciell kattmjölk iaf, med vitaminer och grejer. Den verkade gå ner. Nu ska jag klappa våran söta katt med dreads över hela magen och se om hon vill lägga sig bredvid mig när jag ska läsa :)

Av Malin - 16 september 2008 14:30

Zässi smet ju ut för tre veckor sen, så både jag och Dennis började tappa hoppet om att hon skulle komma tillbaka. Men så ringde Jenny igår när jag var påväg till skolan från stan efter att ha beställt glasögon. Hon undrade vilken av katterna som var borta och räknade upp lite kännetecken och så. Hon hade nämligen sett en katt som liknade Zässi här på kotten och allt hon sa tycktes stämma in. Så jag tog första bästa buss hem och bad henne försöka locka till sig henne och ta in henne om det gick. Hon var väldigt hungrig, så två skinkbitar gjorde susen och det var bara för mig att hämta henne hos Gabriella sen :) Blev nästan gråtfärdig när jag såg att det var henne de hade hittat. I chocktillstånd, rädd och extremt liten och smal, men det var hon iaf. Höll henne i min famn när vi gick hem och hon gjorde inget motstånd alls, så hon tyckte nog att det var skönt att få komma hem. Så nu är våran bebis hemma igen, känns helt underbart! Märks att hon har saknat oss, för hon vill vara med hela tiden, ligger bredvid i soffan och pratar massor, hon måste ju berätta allt som har hänt! Låg bredvid mig och sov hela natten också, det brukar hon aldrig göra annars. Hon behöver bli lite extra omhändertagen och gödas upp lite, så blir hon nog sig själv snart igen. Skönt att vara en hel familj igen, det var tomt utan henne..


Tack Jenny och Gabriella för hjälteinsatsen! Ni är guld värda <3

Av Malin - 14 september 2008 23:11

Jag ska få glasögon! Eller ja, köpa för massa pengar, men ändå. Jag var hos optikern i fredags och fick veta att jag har ett väldigt litet synfel, +0,25 bara. Egentligen inget man behöver göra något åt när det är såpass litet, men tydligen har jag ett brytningsfel också som gör att jag ser mörka fläckar som rör lite på sig. Överallt och hela tiden. Inte konstigt att jag har haft ont i huvudet varenda dag sen jag var 16! Så mina ögon kan behöva lite avlastning. Jag tycker det ska bli jätteskönt med glasögon, jag längtar tills jag får dem! Helgen har jag ägnat åt att prova de fem par som jag fick låna hem och försöka bestämma mig för två. Jag tror jag har bestämt mig nu. Åtminstone är det ena paret helt säkert. Får väl ta mig en liten runda innan jag bestämmer mig imorgon och se om de har fått in några fler som var utlånade när jag var där.


Folk verkar tycka att jag är lite knäpp som vill ha glasögon, men jag är verkligen jättepepp! Antagligen tycker jag inte att det ska bli jobbigt eftersom jag inte måste ha dem jämt om jag inte vill, jag ser ju bra ändå. Men allt kommer bli mycket lugnare liksom och jag hoppas verkligen att min huvudvärk försvinner. Det skulle vara så guld!


Har förstås inte bara provat glasögon i helgen. (Tack förresten till alla som har varit smakråd på min bilddagbok!) Har efter många om och men pluggat också, woho. Läst (eller snarare skummat igenom) flera hundra sidor om läroplaner, kursplaner, skollag och sådant. Inte jättekul direkt. Tycker att det är väldigt ironiskt att pedagogiken (som jag läser) är så fruktansvärt opedagogisk! Korvstoppning deluxe. Det finns inte en chans att någon kommer ihåg allt vi måste läsa..


Oj, nu är klockan sådär mycket igen. Dags för en till Disneyfilm kanske. Såg Kejsarens nya stil förut idag. Och Tropic Thunder igår. Ingen Disneyfilm visserligen. Kanske därför den var så dålig. Jag somnade efter typ halva som vanligt.


Jag saknar dig Maria, skulle vara så skönt att bara cykla iväg och vara hos dig på 5 minuter. Får se till att strukturera upp ett Malmöbesök senare i höst eller senast i vår. Längesen vi secondhandshoppade nu. Inte för att jag vet hur utbudet är i Malmö, men jag förväntar mig att det finns en del! Puss <3

Av Malin - 12 september 2008 11:46

Snart ska jag iväg på synundersökning. Jag hoppas nästan att de hittar nåt fel, så jag får läsglasögon. Blir så himla trött i huvudet och kan inte koncentrera mig, så det vore ju trevligt om det beror på något som man kan åtgärda.


Min förkylning verkar snabbspola sig. Normalt har jag typ ont i halsen en vecka, sen täppt i näsan en vecka och till slut hostar jag i en vecka. Men jag har redan börjat hosta efter mindre en vecka från att halsontet började. Så det kanske går över snart. Mina hostattacker är inte nådiga. Igår kväll fick jag dricka tre koppar honungsvatten innan jag lyckades somna.

Av Malin - 11 september 2008 22:34

Idag har jag varit ganska produktiv, trots allmänt kaos i huvudet. Pratade en hel del på seminariet, jag blir bättre och bättre på det. Tråkigt att vissa inte säger något alls bara.. Har även sagt upp lägenheten och tillhörande förråd. Och tjänat två pärmar, haha. De gav bort en massa gamla hos öbo. Jag är faktiskt positivt inställd till dem just idag. Jag gjorde felanmälning på lägenheten igår kväll och de var här och fixade redan idag! Så nu är det inte längre stopp i handfatet, känns lyxigt, haha.


Har även handlat, vikt ihop tvätt och gjort hål i och satt in alla PDI1-papper i min nygamla pärm. Den fylldes nästan helt. Galet! Beställt två böcker till kursen också. Måste försöka vara lite mer förutseende och planera lite så jag hinner få böckerna tills de behövs, lite jobbigt att vara på bokjakt när man egentligen måste sitta och läsa mer än någonsin..


Hade en riktig bad hair day imorse när jag vaknade. Gick och lade mig med blött hår, så det stod åt alla håll. Därför blev det någon slags flätning av luggen idag istället. Skönt att få bort allt hår faktiskt :) Men med det menar jag förstås inte att jag vill bli flintskallig. Tvärtom håller jag på och sparar ut mitt hår. Och just nu är det väldigt jobbig längd på det hela, så jag är ganska less.


Snart ska jag se det allra senaste avsnittet av Sex and the city. Har försökt se hela serien sen den började visas från början med två avsnitt varje kväll. Innan det börjar tror jag att jag ska undersöka alla som har gått vidare i Idol och se om de är något att ha.

Av Malin - 10 september 2008 19:27

Phew, nu är jag färdigläst för denna gång. Men jag måste säga att boken denna vecka var en positiv överraskning. Många hade sagt att den var tråkig, men jag tyckte att väldigt mycket var intressant, vilket underlättar extremt mycket. Nu har jag läst för att jag faktiskt har velat, inte bara för att jag måste :)


Förkyld som ett as fortfarande. Hela huvudet är fyllt med äckligt snor känns det som. Förstår inte vart det kommer ifrån, det är ju inte direkt så att man äter eller dricker något som gör att det bildas snor som vill ta sig ut, typ som med vissa andra kroppsvätskor :P


Åh, det var så himla roligt igår. Jag och Dennis var jättetrötta efter maten och låg och kollade på tv. Inget vettigt som vanligt, men till slut zappade vi över till Örebros lokalkanal. Där var det ett gäng damer och herrar typ i 30-40-årsåldern som sjöng gospel (med groovy komp på cd alternativt kassettband, hippt som bara den!). En av männen var verkligen jättepepp och dansade loss och smilade som en galning. De andra var inte riktigt lika på, men de hade väl tvingats lära sig koreografin de också. Och det såg så fantastiskt roligt ut så jag höll på att skratta ihjäl mig, tårarna bara sprutade. Det ser så himla fånigt ut när folk som inte kan dansa tvingas se käcka och glada ut samtidigt som de kämpar med den gemensamma koreografin och missar hälften av stegen, det är så uppenbart att de bara vill sjunka genom marken. Han som var käckast av alla verkade vara någon slags självutnämnd ledare, han sjöng lead på några låtar. Och visst, han kunde sjunga, men snälla, snälla. Om man inte kan waila ska man helst inte göra det i varannat ord. Det är inte snyggt. Visserligen är jag inget fan av wailning överhuvudtaget, kanske för att jag inte kan själv, vem vet.  Men roligast var nog trots allt den"spontana" dansen, haha.Jag skulle ha spelat in det kollat på det en regnig dag när jag behövde piggas upp :)

Av Malin - 10 september 2008 09:16

Usch! Jag är verkligen dunderförkyld. Igår hade jag världens whiskeyröst när jag vaknade, pratade skitlågt. Det blev lite bättre under dagen, men jag lät fortfarande konstigt. Hade seminarium och diskuterade diverse saker om utbildningspolitiken. Vissa hade väldigt skumma åsikter, andra inte. Men det är ju det som utgör en demokrati har jag lärt mig ;P Hämtade Ellospaketet med massa roliga grejer och så började jag läsa texten som ska vara klar imorgon. Förordet var skrivet av någon mupp som verkligen hade gått in för att man inte skulle förstå något av det man läste. Hur många långa krångliga ord som helst, många hade jag aldrig ens hört förut och en hel del fanns inte ens i min ordlista. Vilken idiot skriver en sådan text som ingen förstår? Känns så himla onödigt. Om man skriver något i en bok vill man väl nå ut till folk? Eller har jag fel?


Hursomhelst började jag lite på den "riktiga" boken och den verkar betydligt intressantare, tack och lov! Så det är därför jag är uppe nu, trots min dödliga förkylning. Jag tänkte fortsätta läsa. Men det är lite grejer på tv ikväll som jag vill se. Då måste man ju planera :)


Verkligen tur att jag avbokade min sånglektion idag. Det hade aldrig gått.

Ovido - Quiz & Flashcards